Blog

Wat is personal branding?

Op Instagram en ook op mijn site heb ik het regelmatig over personal branding. Maar wat is personal branding nu eigenlijk? En hoe kan je personal branding op een krachtige en authentieke manier inzetten voor je bedrijf? Op deze vragen geef ik in deze blogpost uitgebreid antwoord!

Branding

Voor ik in ga op de betekenis van personal branding, wil ik eerst kort stilstaan bij branding. “Branding is het gevoel wat je meegeeft in al je communicatie”, vatte branding specialist Marlou Volkerink mooi samen in haar podcast. Branding gaat dus om de beleving, die jij meegeeft vanuit je merk of bedrijf. Dit komt voort uit je kernwaardes. Het start met wie jij bent als persoon of als bedrijf, en hoe jij gezien wilt worden.

Jouw identiteit als ondernemer

Als je dit doortrekt naar personal branding, dan gaat het niet meer alleen om de kernwaarden van je bedrijf, maar gaat het vooral om jou als ondernemer. Vaak liggen jouw kernwaarden al dicht bij de waarden van je bedrijf. Jij weet immers wie je bent en waar je voor staat, en dat neem je mee in het ondernemen. Je blijft dicht bij jezelf, en daardoor wordt het ook mogelijk om op een hele authentieke manier te communiceren.

Hoe onderscheid je jezelf van de rest?

Bedrijven kunnen concurreren op prijs, maar dat is vaak geen duurzame manier om klanten aan je te binden. Beter is het om te concurreren op waarde, iets wat jij kunt bieden dat uniek is voor jouw bedrijf. En de meest unieke waarde die jij als ondernemer kunt bieden? Dat ben jij.

Extra waarde met personal branding

Door middel van personal branding kan jij die unieke waarde extra benadrukken. Dan draait jouw merk niet slechts om wat jij doet, maar om wie jij bent, om wat je zegt en het gevoel wat jij mensen meegeeft. Door jezelf te laten zien op een manier die bij jou past, en door te laten zien waar je voor staat, wie je bent, waar je van houdt en wat je belangrijk vindt, trek je mensen aan, die die waarden met je delen.

» Hulp nodig om jouw waardes te ontdekken? Ik kan je hiermee helpen!

Meer connectie door personal branding

Gezamenlijke interesses en waarden zorgen namelijk voor connectie. Meer van jezelf laten zien in je bedrijf zorgt voor vertrouwen en interesse in wie jij bent als persoon. En ongeacht wat jij nu op dit moment precies verkoopt, kan je daarmee een prachtige groep fans, kennissen en vrienden om je heen verzamelen. Fans of volgers die graag een keer met je willen werken, die jou met liefde aanbevelen binnen hun netwerk of die enthousiast reageren op elke Instagram-post die je plaatst.

3 praktische tips voor jouw personal branding

Ik sluit deze blogpost graag af met drie manieren waarop jij zelf aan de slag kunt met personal branding:

  1. Sta stil bij wie jij bent als persoon. Schrijf of hoe jij denkt dat mensen je zien, en vraag eventueel wat mensen in je omgeving welk beeld ze van jou hebben. Past dit bij hoe jij gezien wil worden? Zijn er eigenschappen of interesses die je meer of juist minder in beeld wil brengen? Schrijf dit voor jezelf op, en neem dit mee in je communicatie en marketing.
  2. Durf te delen waarom je iets doet. Het is super simpel om achter de schermen te laten zien dat je ergens mee bezig bent, maar het is vaak veel interessanter om te delen, waarom je iets op die manier doet. Als ik deel, dat ik een blogpost aan het schrijven ben, zegt dat mijn volgers niet zo veel. Maar wanneer ik schrijf dat ik weer aan het bloggen ben over marketing, omdat ik graag andere ondernemers help met hun online zichtbaarheid (vanuit mijn overtuiging dat zij het waard zijn om te gezien te worden), dan laat ik daarin al veel meer zien van mijn overtuigingen en drijfveren.
  3. Laat zien wie je bent! Het is veel lastiger om een connectie op te bouwen met je volgers, wanneer je altijd anoniem blijft. Het is heel veilig om je te verstoppen achter het werk dat je doet, maar juist door persoonlijk te zijn en jezelf te laten zien, ontstaan echte connecties. Vind je het nog spannend om jezelf te laten zien, of weet je niet hoe je jouw persoonlijkheid goed in beeld kunt laten brengen? Ik denk graag met je mee.

Wil je direct aan de slag? Boek dan een personal branding shoot, dan gaan we samen beelden schieten die jouw personal brand versterken.

0 reacties

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest