Blog

5 Tips om van je eerste fotoshoot een succes te maken

Als ondernemer moet je er vroeg of laat een keer aan geloven, je hebt professionele foto’s nodig voor op je website of social media kanalen, en je boekt een zakelijke fotoshoot voor jouw bedrijf. Maar hoe kan jij als ondernemer er voor zorgen dat deze shoot een succes wordt?

1. Kies een fotograaf die bij jou past

Door samen te werken met een fotograaf waarvan je het werk mooi vindt, en waarmee je een goede klik hebt, wordt het een stuk leuker en makkelijker om op de foto te gaan. Hoe je jouw ideale fotograaf vindt, lees je in dit blogartikel.

2. Maak alvast kennis voor de fotoshoot

Afhankelijk van het type fotograaf dat je boekt, zal je fotograaf voor de fotoshoot zelf al voorstellen om even kennis te maken. Persoonlijk vind ik dit enorm belangrijk, omdat ik merk dat mijn klanten zich meer op hun gemak voelen voor de camera, als ze mij voorafgaand aan de shoot al gesproken hebben. Ook neem ik in het kennismakingsgesprek uitgebreid de tijd om jou als ondernemer te leren kennen, zodat de foto’s die we samen gaan maken perfect aansluiten bij jouw bedrijf en branding. Neemt de fotograaf hierin geen initiatief, trek dan zelf even aan de bel, en zorgt dat je de fotograaf voor de shoot minstens even spreekt aan de telefoon. Bij een wildvreemde voor de camera staan is toch een stuk spannender dan bij een “bekende”.

3. Bedenk vooraf wat voor foto’s je nodig hebt

Als je voor de shoot al nadenkt over de foto’s die je nodig hebt, kan de fotograaf tijdens de fotoshoot precies die beelden schieten die jij goed kunt gebruiken voor je website of social media kanalen. Heb je hier nog niet over nagedacht? Bespreek dit dan ook met de fotograaf, het is immers zijn of haar vak. Een goede fotograaf kan met je meedenken over de foto’s die jij optimaal kunt inzetten voor je bedrijf.

4. Zorg dat je er verzorgd uitziet

Specifieke afspraken die je maakt met de fotograaf over de styling van je fotoshoot zijn afhankelijk van het type fotoshoot wat je boekt. Bij een shoot voor social media raad ik bijvoorbeeld aan om meerdere kledingsets mee te nemen, maar bij een korte shoot voor een LinkedIn portret is dat vaak niet nodig. Toch is er één regel die vrijwel universeel is: zorg dat je er verzorgd uitziet. Denk hierbij niet alleen aan je haar en (eventueel) make-up, maar ook aan je nagels en je schoenen. Zwarte randen onder je nagels, of afgetrapte gympen, kunnen behoorlijk afleiden op de foto, en dat is zonde!

5. Stel al je vragen

Een fotograaf heeft bijna dagelijks klanten voor de camera staan, maar voor jou is dit een hele nieuwe ervaring. Stel dus ook gerust alle vragen die je hebt! Op die manier ga je goed geïnformeerd en met een rustig gevoel de fotoshoot in.

Heb jij specifieke vragen over hoe een fotoshoot bij mij er aan toe gaat? Neem dan contact met me op! Ik vertel je er graag alles over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

0 reacties

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest