Blog

Je Personal Brand versterken op Instagram

Voor jonge ondernemers is Instagram vaak één van hun belangrijkste marketingkanalen. Hier komen ze in contact met like-minded people, potentiele klanten en concullega’s. Door het informele en persoonlijke karakter van Instagram is dit de ideale plek om jouw Personal Brand op te bouwen, of te versterken.

In deze blogpost deel ik drie manieren waarop je op Instagram met jouw Personal Brand aan de slag kunt.

>> Weet je niet wat een Personal Brand is, lees dan eerst deze blogpost! <<

1. Laat jezelf zien!

De eerste en makkelijkste stap om een persoonlijk merk neer te zetten op Instagram is door simpelweg te kiezen voor de juiste profielfoto. Geen bedrijfslogo dus, maar een foto van jou als ondernemer. Het liefst kies je hiervoor een foto waar je duidelijk op staat, en waarop je in de camera kijkt.

Ook op je tijdlijn is het belangrijk om regelmatig je eigen gezicht te laten zien. Voor mij als fotograaf voelt dat altijd een beetje gek, omdat dat nu juist de foto’s zijn die ik niet zelf gemaakt heb, maar foto’s van mij scoren wel het allerbeste. Zowel op bereik, als op likes, reacties en profielbezoeken. Wat betreft klikken naar mijn website, zijn de foto’s waar ik zelf op sta ook goed vertegenwoordigd in de top 10. Zeker de moeite waard dus, om jezelf te laten zien op je feed!

2. Ga aan de slag met Instagram Stories

Een hele eenvoudige manier om meer van jezelf te laten zien, en zo te werken aan de know like en trust factor van je volgers, is het gebruik van video. En Instagram Stories maakt dat heel laagdrempelig en makkelijk!

Je kunt een video opnemen met je telefoon, deze eventueel voorzien van een korte caption of ondertiteling (zeker doen, want veel mensen kijken de video’s zonder geluid!) en deze vervolgens 24 uur laten bekijken door je trouwe volgers en eventuele nieuwe geïnteresseerden.

Doordat de video’s in je Stories maar 24 uur online staan, is de drempel om jezelf te laten zien, een stuk lager, dan wanneer je content post op je tijdlijn. De eerste paar keer is het misschien heel ongemakkelijk om je eigen pratende hoofd te delen, maar dit went vrij snel.

Daarnaast is het een prachtige manier om je comfortabeler te gaan voelen voor de camera. Omdat ik nu al wekenlang elke doordeweekse dag mijn eigen hoofd laat zien op Instagram Stories, vind ik het ook veel minder ongemakkelijk om voor andere doeleinden tegen een camera te praten.

Heb je Stories gemaakt waar je echt trots op bent, omdat je bijvoorbeeld waardevolle tips deelt, die ook na 24 uur nog relevant zijn voor je volgers? Deze kan je opslaan in Highlights, zodat mensen deze Stories onbeperkt kunnen terugkijken.

3. Maak gebruik van gepersonaliseerde GIFs

Zangeres Taylor Swift en social media expert Elise Darma hebben ze al: gepersonaliseerde GIFs. Dit zijn GIF-afbeeldingen die je kunt gebruiken als Sticker in je Instagram Stories, bijvoorbeeld om je emoties uit te drukken. Zelf gebruik ik de blije GIFjes van Taylor Swift maar al te graag wanneer ik iets te vieren heb. Maar hoeveel leuker is het, om hier je eigen persoonlijke GIFs voor te gebruiken?

Wanneer je eenmaal gepersonaliseerde GIFs hebt, kan je deze ook inzetten om de vindbaarheid van jouw bedrijf te vergroten. Gewone afbeeldingen op Google kan je vinden op bepaalde zoektermen, en zo werkt het ook met de Stickers op Instagram. Ben je bijvoorbeeld zangdocent, dan kunnen jouw GIFs gebruikt worden door andere Instagram-gebruikers die op zoek zijn naar een GIFje over zingen. Zo kan je jouw online zichtbaarheid makkelijk vergroten buiten je eigen netwerk, en wordt jij “het gezicht” van jouw niche.

Sinds kort kan je bij mij ook jouw gepersonaliseerde GIFs laten maken. Mocht je daar mee aan de slag willen, check dan vooral mijn aanbod. Als wij samen aan de slag gaan met jouw persoonlijke GIFs, begeleid ik je door het hele proces, zodat jij leuke en waardevolle GIFjes hebt die jou gaan helpen je zichtbaarheid en herkenbaarheid online te vergroten!

0 reacties

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest