Blog

5 Boekentips voor vrouwelijke ondernemers

In diverse Facebook-groepen voor vrouwelijke ondernemers komt de vraag regelmatig voorbij: “Welk boek raad jij andere onderneemsters aan om te lezen?”. Ik lees zelf erg graag, en heb dan ook mijn persoonlijke favorieten verzameld in dit artikel. Ik denk dat deze boeken voor alle ondernemende vrouwen, met en zonder eigen bedrijf, enorm waardevol kunnen zijn.

Everything is Figureoutable – Marie Forleo

Ik las Everything is Figureoutable omdat Lenneke het boek omschreef als “het allerbeste boek wat ik ooit las”. Lenneke is tekstschrijver, en leest ongelofelijk veel, dus nadat ik haar lovende recentie had gelezen kon ik niet anders dan dit boek op mijn e-reader zetten en er in beginnen.

Marie Forleo helpt je in dit boek om afscheid te nemen van het duo uitstel en afstel. Ze is eerlijk, geeft je huiswerkopdrachten, en leert je inzien dat bijna alles in het leven figureoutable is. Dit boek helpt je om je uitstelgedrag te analyseren, om concrete plannen te maken en om op die manier het beste uit jezelf te halen.

Dit boek is ook verkrijgbaar onder de Nederlandse titel Alles is uitvogelbaar.


Meer weten?

 

Girl, Wash Your Face – Rachel Hollis

Het boek Girl, Wash Your Face geeft Rachel Hollis je een liefdevolle en enthousiaste schop onder je kont. Ze daagt je uit om kritisch te kijken naar alle overtuigingen en leugens die je over jezelf gelooft. Als vrouwen houden we ons vaak klein, en daar heeft Rachel een duidelijke mening over. In dit boek leert ze je dat je niet eerst behaalde successen hoeft te behalen, voordat je er toe doet.

Rachel Hollis deelt inzichten en ervaringen gebaseerd op haar persoonlijke en christelijke levensvisie. Dat is iets wat ik zelf niet storend vind, maar wat ik wel even wilde benoemen.

Dit boek is ook verkrijgbaar onder de Nederlandse titel Laat je zien!

 

Meer weten?

 

Girl, Stop Apologizing – Rachel Hollis

Girl, Stop Apologizing is ook geschreven door Rachel Hollis, vormt een mooie aanvulling op Girl, Wash Your Face. In dit boek helpt Rachel je om je eigen dromen serieus te nemen. Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je eigen ambities, zelfs als je familie je het liefste als full time mum thuis zou houden. Daarnaast deelt Rachel praktische tips over het haalbaar en concreet maken van jouw dromen en ambities, zodat het niet bij dromen blijft.

 

Meer weten?

 

Own Your Everyday – Jordan Lee Dooley

Own Your Everyday is geschren door Jordan Lee Dooley, Christen en succesvol onderneemster. In dit boek bespreekt ze onderwerpen zoals perfectionisme, teleurstelling, verwachtingen van anderen en onzekerheid. Jordan deelt haar eigen struggles, en de inzichten die ze als mens en ondernemer heeft opgedaan. Hoe ga je om met de druk van buitenaf, als je misschien nog helemaal geen idee hebt wat je wil doen in je leven?

Voor mij was dit boek echt een feest van herkenning. Door de eerlijke en kwetsbare manier waarop Jordan, voelt het alsof een oudere, wijze vriendin al haar levenservaring speciaal voor jou heeft opgeschreven. Als je worstelt met één van de eerder genoemde thema’s, dan kan ik je dit boek zeker aanraden!


Meer weten?

Babe, You’ve Got This – Martje Haverkamp en Emilie Sobels

Het boek Babe, You’ve Got This van Martje Haverkamp en Emilie Sobels is een boek van Nederlandse bodem, waarin verschillende Nederlandse vrouwelijke onderneemsters aan het woord komen. Zij delen openhartig over hun struggles en ervaringen. Het boek geeft een mooi inkijkje in de levens van verschillende type ondernemers, en kan je daarmee goed helpen om te bepalen wat voor bedrijf jij wil starten.

Ik las het boek zelf toen ik al een tijd bezig was met ondernemen, en herkende vooral een hoop issues die in het boek beschreven werden. Persoonlijk zou ik dit boek dus vooral aanraden voor startende onderneemsters. Het boek leest makkelijk weg, en is door de opbouw prima geschikt om te lezen aan de rand van het zwembad (trust me, I did).

Bij Babe, you got this is ook een werkboek beschikbaar.


Meer weten?

Op mijn “to be read” lijstje staan nog een hoop andere titels, waaronder You Are Badass van Jen SinceroPlaying Big van Tara Mohr en Big Magic van Elizabeth Gilbert. In dat laatste boek ben ik inmiddels begonnen, dus wie weet komt daar binnenkort ook iets over online.

Tot die tijd ben erg benieuwd naar jouw favoriete boeken over ondernemersschap en persoonlijke ontwikkeling. Welk boek kan jij iedereen aanraden? Deel jouw favorieten in de comments!

0 reacties

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest