Blog

Fotoreportage Huize Winterdijk

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan een fotoreportage over Het dagelijks leven in Huize Winterdijk, een christelijk woonzorgcentrum in Gouda. Via mijn oma hoorde ik als klein meisje al veel verhalen over Huize Winterdijk, vriendinnen van haar woonden in Huize Winterdijk, en oma stond zelf ook al een tijd op de wachtlijst. Inmiddels woont mijn oma alweer een paar jaar in Huize Winterdijk en kom ik daar regelmatig bij haar langs.

De verhalen die ik hoorde maakten mij nieuwsgierig, de verhalen over de gym, het handwerken en de zangavonden. Want hoe is dat eigenlijk, om in Huize Winterdijk te wonen? Voor het maken van deze fotoreportage ben ik veel in Huize Winterdijk geweest, om kennis te maken met de ouderen, en vooral om activiteiten bij te wonen.

In Huize Winterdijk worden nieuwe talenten ontdekt, als sommige bewoners tijdens één van de activiteiten voor het eerst in hun leven een cupcake versieren. Maar ook oude herinneringen worden opgehaald, wanneer alle dames spontaan beginnen te giechelen, wanneer een boek uit hun jeugd wordt voorgelezen.

Ik vond het mooi om te zien en vast te mogen leggen hoe de ouderen in Huize Winterdijk met elkaar omgaan, hoe mensen elkaar bewust opzoeken tijdens de activiteiten, en hoe geduldig handwerk-tips worden uitgewisseld. De bewoners vormen echt een gemeenschap, met hun vaste rituelen en een gezamenlijke liefde voor koekjes en andere zoetigheid.

Bekijk ook de foto’s van de Verkoping van Huize Winterdijk!

3 Reacties

 1. Ilona Wielinga

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Erg leuk ook om te zien.

  • Eline

   Dank je wel Ilona!

 2. Romy

  Wauw, wat een ontzettend mooie foto’s, Eline! Een prachtige reportage! En heel mooi om te zien dat de mensen duidelijk plezier hebben of in ieder geval afleiding vinden in wat ze doen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fotoreportage verkoping Huize Winterdijk | Eline Schuurmans - […] Bekijk ook de fotoreportage die ik maakte over Het dagelijks leven in Huize Winterdijk! […]

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest