Blog

Waarom ik 300+ volgers verwijderde op Instagram

Als je veel bezig bent met social media is het verleidelijk te focussen op de getal. Op het aantal likes of reacties wat je op een post ontvangt, of bijvoorbeeld op het aantal volgers dat je hebt op je account. We staren ons blind op hoge cijfers, terwijl deze lang niet altijd iets zeggen over de werkelijke waarde van deze likes, reacties en volgers.

Wat bepaalt nu de echte waarde van je volgers, likes en reacties?

Dat is de connectie die je met jouw volgers hebt. Wanneer volgers echt geïnteresseerd zijn in wat jij te delen hebt, is interactie vanaf hun kant een stuk waardevoller.

Daarnaast toont Instagram jouw content niet zomaar aan al jouw volgers, een algoritme bepaalt wie wanneer welke content te zien krijgt. Vaak krijgt maar 10% van jouw volgers, jouw content te zien, in de eerste 10 minuten dat ze aan het scrollen zijn op Instagram. Daarbij is het dus belangrijk dat er tussen die mensen vooral echte betrokken volgers zitten. Zo vergroot je het bereik en de impact van jouw content.

Om te voorkomen dat jouw content voornamelijk getoond wordt aan mensen die voor jouw account absoluut niet waardevol zijn, bijvoorbeeld omdat ze helemaal geen Nederlands spreken, of omdat ze de inloggegevens van hun account al maanden kwijt zijn, is het belangrijk om af en toe de bezem te halen door jouw volgers.

De grote volgersschoonmaak

Je ego gaat het waarschijnlijk niet tof vinden, als je van meer dan honderd volgers afscheid moet nemen. Maar probeer het zo te zien: liever een klein intiem feestje met mensen die echt om je geven, en graag luisteren naar wat jij te vertellen hebt, dan een groot feest vol vreemden, waarvan de helft min of meer per ongeluk op jouw feestje terecht is gekomen, en geen idee heeft wie jij bent!

Daarom heb ik in de afgelopen maanden regelmatig een volgersschoonmaak gehouden, waarbij ik handmatig door mijn lijst met volgers ben gegaan, en ik iedereen heb verwijderd die in mijn ogen geen leuke volger was. Daar zaten veel buitenlandse accounts tussen, maar ook vergeten accounts van hobby-fotografen, uit de periode dat ik nog hele willekeurige fotografie-hashtags gebruikte op Instagram.

Kwaliteit boven kwantiteit

Door de kwaliteit van mijn volgers te verkiezen boven de kwantiteit, kies ik voor connectie. Ik weet beter wie mij volgt en haal op die manier ook veel meer plezier uit de interactie die ik met mijn volgers heb.

En dat is waarom ik er voor koos om ruim 300 volgers te verwijderen op mijn Instagram account

 

0 reacties

Over mij

Eline SchuurmansMijn naam is Eline Schuurmans ik ben 28 jaar oud en woon in Gouda, Zuid-Holland.


Op mijn website deel ik graag mijn kennis over online marketing en fotografie, inspirerende tips, en sneak previews van fotoshoots.


Wil je ook een keer voor mijn camera staan, neem dan contact met mij op.

Wat ik nu lees

Eline op je bruiloft?

Boek Eline Schuurmans als fotograaf voor jullie bruiloft op bruidsfotografiegouda.nl


Bruidsfotografie Gouda

  INSTAGRAM

Pin It on Pinterest