“Maar waar gaat je project dan over!?”

Wekenlang had ik enthousiast prachtige foto’s gedeeld, maar behalve de titel van mijn fotografie project vertelde ik niet veel. Ik was al zo lang met het project bezig dat het onderwerp voor mij heel logisch was geworden, maar voor de dame die mij de bovenstaande vraag stelde was dat het helemaal niet…

Hoog tijd voor het verhaal achter mijn Botanical Dreams serie!

Een van mijn huiswerkopdrachten van de afgelopen maanden was het maken van een “vrije serie”. Een serie over een zelfgekozen onderwerp. Over mijn onderwerp hoefde ik niet lang na te denken. Geïnspireerd door werk van onder andere Aline Bouma en Angelica Vis wilde ik aan de slag met dromerige portretten, veel groen en natuurlijk licht. En zo ontstond het idee voor de serie Botanical Dreams; een serie van dromerige portretten met focus op schoonheid en diversiteit.

Diversiteit

Voor deze serie hebben vijf hele verschillende meiden voor mijn camera gestaan. Meiden met hele diverse achtergronden, kledingmaten en huidskleuren, die wat mij betreft, elk op hun eigen manier prachtig zijn!

Feedback

Helaas zijn niet alle vijf de portretten door de feedbackrondes gekomen. “Het licht is te saai, in vergelijking met de andere beelden” zei mijn docent, toen ik hem de week voor de deadline de drie nieuwste foto’s liet zien. En of ik het nu leuk vond of niet, hij had gelijk. De drie foto’s konden de prullenbak in.

Plan B

Gelukkig was er ruimte om mijn plannen aan te passen, en wilde Daphne op korte termijn nog een keer model voor mij staan. Daphne stond in februari ook al voor mijn camera, en dat was zo’n fijne samenwerking, dat ik er alle vertrouwen in had dat dat ook nu weer prachtige beelden zou opleveren. We spraken af op de parkeerplaats bij het Goudse Hout, en toen ik het riet zag, met het prachtige gouden avondzonnetje er achter, vielen alle puzzelstukjes op z’n plek.

De maandag daarna leverde ik, enigszins nerveus, mijn serie in. De serie die per ongeluk een drieluik was geworden, maar die gelukkig wel met een ruim voldoende beoordeeld werd.

Pin It on Pinterest