Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten en vaak vergeten plekken, zoals huizen of fabrieken. De taferelen die je daar als fotograaf aantreft en kunt vastleggen vertellen talloze verhalen over deze plek, maar roepen vaak ook vragen op. Toen ik een paar jaar geleden in Engeland was stuitte ik op deze verlaten locatie. Ooit onderdeel van een kamplocatie in een oud Engels landhuis, tegenwoordig vergeten en buiten gebruik.

Ik vind de foto’s die ik toen gemaakt heb nog steeds prachtig, en wil ze dan ook graag met je delen!

Op een verlaten plek kom je niet alleen een hoop vuil en vergeten spullen tegen, maar (helaas) ook een hoop dode dieren.

De foto hierboven is één van mijn favorieten uit deze serie. Het contrast tussen de strakke bedrading van de lamp en de beschadigde muur vind ik erg mooi. Het toont een stukje kwetsbaarheid. Wij kunnen onze huizen nog zo goed bouwen, maar tegen de tijd en verwaarlozing zijn ze niet opgewassen.

Pin It on Pinterest