Persoonlijk

Mijn fotografie-avontuur – deel 1

Lieveheerstbeestje

In deze blog-serie wil ik je meenemen in mijn ontwikkeling als fotograaf, van de eerste foto’s die ik maakte met een simpele compactcamera, tot aan mijn fotografie-opleiding en de fotografie-projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.

Hoe het allemaal begon met mama’s fototoestel

Zolang als ik me kan herinneren ben ik al met beeld en verhaal bezig geweest. Ik tekende graag, schreef verhalen en als het even kon ging ik er met het fototoestel van mijn moeder vandoor. Waar al die knopjes op de camera voor dienden? Ik had geen idee! Maar langzamerhand begon ik steeds meer te experimenteren. Ik begon blogs te lezen, over lifestyle en fotografie, en overtuigde mijn moeder ervan dat een 50mm lens echt onmisbaar was in haar fotografie-uitrusting. Van die lens heb ik door de jaren heen enorm veel plezier gehad, al ben ik bang dat mijn moeder (van wie zowel de camera als de lens waren) hem zelf nooit gebruikt heeft.

Vakantiefoto’s en een eigen blog

Mijn ouders wilden zelf liever niet op de foto, dus in plaats daarvan fotografeerde ik de stadjes en musea als we op vakantie waren. Daarnaast fotografeerde ik voor de schoolkrant, maakte ik eindeloos veel foto’s in dierentuin Blijdorp, en publiceerde ik mijn foto’s op mijn eigen lifestyle blog; Simply Handwritten. Die blog bestaat tegenwoordig niet meer, maar de meeste foto’s heb ik nog wel ergens op een harde schijf staan.

Fotografie in de dierentuin, een stokstaartje in diergaarde Blijdorp, gefotografeerd met Canon 70D

Studie versus hobby

Na mijn middelbareschooltijd ging ik naar de universiteit om Informatica & Economie studeren, en werd ik lid van christelijke studentenvereniging Ichthus Rotterdam. Binnen mijn studie was niet zo veel ruimte voor mijn creativiteit. Om dat te compenseren fotografeerde ik veel voor de vereniging, en leefde ik me uit met het maken van flyers en videos.

Mijn eerste keer bruidsfotografie

Al die creativiteit bleef niet onopgemerkt, en eind 2016 vroeg mijn huisgenootje mij om haar bruiloft te fotograferen. Ik vond het onwijs spannend, en heb haar denk ik wel twintig keer gevraagd of ze echt geen andere fotograaf wilde! Zij had er alle vertrouwen in, en met haar woorden in mijn achterhoofd (en met deels geleende apparatuur) durfde ik de uitdaging wel aan. Ik heb super veel geleerd van het fotograferen van deze bruiloft, en de reacties van het bruidspaar moedigden mij aan om vaker mensen te fotograferen. Een paar maanden later plande ik mijn eerste shoots in, met Laurens en Danielle.

Bruiloft Marieke en Cressencio, fotografie december 2016 / Canon 70D

Achter de schermen in Madame Tussauds

Mijn afstudeerscriptie schreef ik in samenwerking met Het PR Bureau in Amsterdam. Hier deed ik onderzoek deed naar de waarde van PR-publicaties. Tussen het lezen van onderzoeken, en het schrijven van mijn eigen scriptie door, werkte ik ook enthousiast mee met de andere stagiaires. Ik werd geïnterviewd voor de website van HPB, en mocht zelfs met één van mijn collega’s mee om foto’s te maken in Madame Tussauds. Wij mochten letterlijk de eerste beelden schieten van de wassen Adriana Grande nadat dit beeld geplaatst was! Een van mijn foto’s van het beeld werd uiteindelijk gepubliceerd op verschillende nieuwssites. Ik weet nog goed dat mijn vader het artikel met mijn trots naar zijn collega’s doorstuurde.

Adriana Grande beeld in Madame Tussauds, fotografie voor Het PR Bureau

Binnenkort komt deel 2 van “mijn fotografie-avontuur” online, stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *